Működési célú adományokkal összefüggő információk

2012-től a hatályos jogszabályok szerint a magán-nyugdíjpénztári egyéni számlára nem érkezik a bruttó bérből levont, 10%-os mértékű kötelező nyugdíjjárulék.

Az elkövetkezőkben a bérből semmilyen mértékű tagdíjbefizetés nem várható, azokat a munkáltató nyugdíjjárulékként jelenleg teljes egészében a társadalombiztosítási rendszerbe fizeti be. A Stabilitás Pénztárszövetség úgy véli, hogy a magán-nyugdíjpénztári rendszer működtetése hosszú távon, a jelenlegi jogszabályi feltételek mellett akkor biztosítható, ha a pénztári rendszerben maradó tagok önkéntes adományukkal hozzájárulnak a pénztárak működési kiadásainak fedezetéhez.

A Szövetség Nyugdíjpénztár véleménye szerint a magánnyugdíjpénztárak közül csupán néhány pénztár marad fenn hosszútávon, a pénztárak összeolvadása és/vagy megszűnése fokozatosan fog megtörténni. A folyamat addig fog tartani, amíg a maradó pénztárak taglétszáma el nem éri az önfenntartáshoz szükséges mértéket egy-egy pénztárban, amikor a tagdíjbefizetésekből levonható költség is elegendő lesz a működéshez.

A Szövetség Nyugdíjpénztár nem ír elő semmilyen kötelező befizetést, sem tagdíj jellegűt, sem működési célút, a pénztártagok működési hozzájárulása teljes mértékben egyéni és önkéntes döntésen alapul.

Azonban a megtakarításaikat megőrizni kívánó Pénztártagok együttes érdeke a Pénztár fennmaradása, amelyet működési célú adományukkal elősegíthetnek.

A működési célú befizetéseket 2012.10.01-től alábbi bankszámlára várjuk:

UniCredit Bank 10918001-00000416-21960445

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az ezen számlaszámra érkező összeg teljes mértékben a Pénztár működési költségeit fedezi, nem gyarapítja egyéni számláját.

Kérjük, hogy átutalás esetén tagi azonosító jelét a közlemény rovatban feltüntetni szíveskedjék.

Működési célú adományát előre is köszönjük!

Pénztárunk a továbbiakban is mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa működését megőrizve Pénztártagjai megtakarítását, és stabil pozícióját megerősítse a magánpénztári piacon!

2019-06-03T11:50:52+00:00 2012. szeptember 28.|