Ne hagyjuk veszni magánpénztári megtakarításaikat

Tájékoztatjuk tagjainkat, hogy a jogszabályi változásokkal kapcsolatosan az alábbi levél kerül számukra 2015. január elején kiküldésre:

Az Országgyűlés 2015.01.01-i dátummal módosította a magánpénztári törvényt. A legfontosabb módosítás, hogy amennyiben a megelőző 6 hónapban a tagdíjfizetők aránya 2 hónap vonatkozásában nem éri el a tagság 70%-át, a pénztár végelszámolással megszűnik.

A tagság alapvető érdeke a megtakarításainak megőrzése, ezért kérjük, hogy havonta legalább a pénztár közgyűlése által elfogadott 400.- Ft összegű minimum tagdíjat szíveskedjen befizetni. Természetesen amennyiben van lehetősége, magasabb összegű tagdíjbefizetést is vállalhat.

Tagdíjfizetés az alábbi módokon történhet:

• Csoportos beszedéssel: a levél hátoldalán megtalálható a szükséges nyomtatvány, melyet kitöltés után pénztárunkhoz szíveskedjen visszaküldeni. (Amennyiben van Netbank hozzáférése, megbízását ott is rögzítheti, ebben az esetben kérjük, e-mail üzenetben jelezze Pénztárunk felé a tagdíj mértékét.)
  • Rendszeres átutalással bankszámláról (kérjük, az átutalás közleményében a tagi azonosítóját szíveskedjen feltüntetni).

A tagdíjbefizetések bankszámlaszáma:

UniCredit Bank 10918001-00000416-21960005

A rendszeres tagdíj befizetésből levonható 2,5% működési költség azonban nem nyújt elegendő fedezetet a pénztár hosszú távú működésére, ezért továbbra is szükséges, hogy tagjaink működési adományukkal – évi 5.000.- Ft összegben – járuljanak hozzá a működési költségekhez (kérjük, az átutalás közleményében a tagi azonosítóját szíveskedjen feltüntetni).

Működési adomány bankszámlaszáma:

UniCredit Bank 10918001-00000416-21960445

Azon tagjainknak, akik nem tudják vállalni a rendszeres tagdíjfizetést, lehetőségük nyílik a társadalombiztosítási rendszerbe történő visszalépésre.

A további változásokról információt talál a www.szovetsegnyp.hu oldalon. Kérjük, hogy a gyorsabb és olcsóbb kommunikáció érdekében szíveskedjen e-mail címét Pénztárunk részére eljuttatni. (Tipp: küldjön e-mailt az info@szovetsegnyp.hu e-mail címre a tagi azonosító jel vagy adóazonosító jel megadásával.

Pénztárunk reményét fejezi ki, hogy jelenlegi tagjai továbbra is kitartanak a magánpénztári megtakarításaik védelmében, és 2015. január elsejét követően havonta teljesített rendszeres tagdíj befizetéseikkel ezt kifejezésre is juttatják.

Budapest, 2015. január 5.

Tisztelettel:

Kosztyu Csilla