KÖZLEMÉNY AZ SFDR RENDELET 3. CIKKE ALAPJÁN

A fenntarthatósági kockázatokról való ismereteink olyan környezeti, társadalmi vagy vállalatirányítási (ESG) eseményeket vagy körülményeket foglalnak magukban, melyeknek esetleges bekövetkezése lényeges negatív hatást gyakorolhat az Szövetség Magánnyugdíjpénztár vagyonára, vagy jó hírnevére. ESG-kockázatok például az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség csökkenése, az elismert munkaügyi normák megsértése, a korrupció.

Az Szövetség Magánnyugdíjpénztár (továbbiakban: Nyugdíjpénztár) befektetési tevékenységének kereteit a jogszabályok, illetve portfólióinak befektetési stratégiája határozzák meg. A Nyugdíjpénztár a fenntarthatósági kockázatokat a teljes befektetési döntéshozatali folyamata során figyelembe veszi, beleértve a befektetési stratégiát, a portfóliókezelő menedzsmentet, a befektetések monitoringját és ellenőrzését, valamint a kockázatkezelést. A Nyugdíjpénztár befektetéseinél figyelembe veszi a maga által előírt fenntarthatósági kockázatokra vonatkozó követelményeket.

2021-07-15T07:03:46+00:00 2021. július 15.|